Fjeren og Rosen > Læs mere her

Læs mere her

Eventyret om fjeren og rosen – i ord og toner

Eventyret om fjeren og rosen er fortællingen om Kongen af Det smuk­ke Land, som forelskelser sig i hejrepigen Ea, men af lutter kærlighed kommer til at svigte hende. Derfor bliver det Kongen selv, der må påtage sig at tyde den spådom, som kan frelse både hans eget land og Fuglelandet fra den truende Sump.

Josefine Ottesen (f.1956) har bl.a. skrevet romanerne ”Dragens kys” og  ”Regnbue­stenen”  og de tre trilogier ”Krigeren”, ”Historien om Mira” og "Det Døde Land". Hun har modtaget: Kulturministeriets børnebogs­pris 1987 for "Eventyret om Fjeren og Rosen", Kom­mu­­nernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris 2004 for serien "Krigeren", BØFAs kulturpris 2004 for letlæsningsserien "Drageherren", BMF’s børnebogspris 2005 for serien "Historien om Mira". Hun er på IBBY Hounour List 2004 og indstillet til IBBY’s Hans Christian Andersen Award 2006. I 2008 modtog hun igen Kulturministeriets Børnebogspris for "Golak", 1. bind af serien "Det Døde Land". Josefine er flere gange blevet indstillet til den prestigefyldte Astrid Lindgren-pris og er pt. en af landets mest læste og bedstsælgende danske børnebogsforfattere. Hendes værker er oversat til norsk,svensk,tysk,fransk og hollandsk.

I forbindelse med udgivelsen afholdes koncerter med musik fra cd’en, hvor Josefine Ottesen fortæller og signerer bøger. Musikken er spillet og komponeret af Søgård/Schønemann. Desuden medvirker Mads Stephsen og Agner Ellebye.

"Eventyret om Fjeren og Rosen - i musik"

er en CD der ligger bag i bogen i genudgivelsen af Josefine Ottesens prisbelønnede bog "Fjeren og Rosen", der kan købes seperat i forbindelse med koncerten.
Jan Schønemann og Christian Søgaard har komponeret i alt 16 instrumentalnumre specielt til indspilning og udgivelse af cd'en 

Opfordringen kom fra forfatteren, der havde hørt de tre numre, der - inspireret af bogen - er at finde på Jan Schønemanns CD ”Sand”, som udkom i foråret 2006.

Forlaget Høst og Søn, der står for udgivelsen af bogen, har indvilget i at skyde penge i produktionen af de 3300 CD’er. I forbindelse med at forlaget genudgav bogen som jubilæumsudgave oktober 2007 medfølger der en CD til hver bog.

Den kan købes online her.

Det er ikke tænkt sådan at musikken skal høres til bestemte kapitler i bogen, men man kan høre musikken som stemningsmusik under hele læsningen. Centrale personer har et tema og de vigtige steder som f.eks. ”Det Smukke Land” og ”Påfugledronningens Palads” har temaer.